Breaking
Loading...
Home » » Game Of Thrones

Game Of Thrones







KONUSU : 

Game of Thrones Konusu Nedir Nasıl Bir Dizidir?

Game of Thrones bugüne kadar yapılmış en büyük dizi yatırımıdır. Farklı ülkelerde eş zamanlı çekim yapan ekibi, kusursuz çekim mekanları, ilgi çekici diyalogları, zengin karakter ve olay örgüsü ile her bölüm sonunda insana "Lan gene mi sıkıcı dünyama geri döndüm" dedirten cinsten bir dizidir.

Benim Game of Thrones ile tanışmam biraz zorunlu oldu desek yeridir. Game of Thrones'un başladığı 1 aylık süre içerinde günde yaklaşık 3-4 tane Game of Thrones konulu yazı, resim veya video görmem üzerine ben de bir merak 1. bölümü izlemeye karar verdim. Bir dizi izlemeyi umuyordum ama adeta bu bölüm başlı başına bir film gibi hissettirmişti. Gerçekten hiçbir dekordan kaçmamış, onlarca çekim mekanı kurup en güzel şekilde konuyu işlemişlerdi. Ondan sonra her hafta izleyen bir takipçisi oldum ben de.

Game of Thrones Konusu Nedir? 

Dizi 9 büyük aileden oluşan ütopik bir kıtadaki üstün gelme mücadelesini anlatıyor. Bu hanedanlıklardan dizinin başında en etkin olanları;

1- Baratheon Evi
Haritanın güneyi aynı zamanda ortasındaki beyaz yerde yani Kralın Şehrinde Westeros'un yöneticisi olan hanedir. Sancakları sarı renk üzerinde şahlanan geyiktir.
Deyişi Ours is the Fury (Bizimki Öfkedir!)'dir.

2- Stark Evi
Krallığın en kuzeyindeki hanedir. TopraklarınaWinterfell (Kışbarı) denir. Krallığın içine düşmüş olduğu savaşta Baratheon Hanesine destek olmuş ve onun Demir Tahtı ele geçirmesinde büyük rol oynamıştır. Deyişi Winter is Coming (Kış Geliyor)'dir. Sancakları Bozkurttur.

 3- Lannister Evi
Krallıktaki en zengin ailedir. Asıl deyişi Hear me roar (Kükreyişimi Dinle) olsa da daha çok A Lannister always pays his debts (Bir Lannister daima borcunu öder) sözü ile tanınırlar. Sancakları kızıl üzerine altın renkli kükreyen aslandır.

4- Targaryen Evi
Krallığın eski hakimi olan hanedir. Kralları öldürülüp tüm hane üyeleri kıtadan sürülmüştür. Bu nedenle dizinin ilerleyen bölümlerine kadar Targaryenler dar denizin ötesindeki topraklardan anayurtlarına dönme ve Demir Tahtı geri alma çabasındadır.
Deyişi Fire and Blood (Ateş ve Kan)'dır. Bir efsane olan ejderhalar bu krallığın emrinde yüzlerce yıl kalmıştır. Sancaklarında da kızıl 3 başlı ejderha vardır.

5- Greyjoy Evi
İlgi çekici hanelerdendir. Demir Adalar adı verdikleri adalarda yaşarlar. Onlara göre her demir adalı bir düzine ana kıtada doğmuşa bedeldir. Savaşçı ruhlu bir hanedir ve deyişleri de buna uygun olarakWe Do Not Sow (Ekin Ekmeyiz)'dir. Sancakları altın renkli denizanasıdır.

Diğer haneler de dizide yer almalarına karşın özellikle başlarda fazla etkin değillerdir. Şimdilik bu 5 hane ve birbirleriyle olan ilişkilerini çözmeye çalışmak en güzelidir. 

Kapanış

Ne yalan söyleyeyim favori hanem dizinin başında Stark Hanesiydi. Çünkü bu diziyi de iyinin finalde kötü adamların kıçını tekmeleyip krallığı ele geçireceğini türden bir dizi sanmıştım. Ancak ilerleyen bölümlerde fark ettim ki bu dizide iyi diye birşey yok. Her hane kendi iyiliğine çalışıyor. Hatta zengin diye aşağıladığımız(?) Lannisterlar bile insana sempatik geliyor. Katı kalpli Baratheon Hanesinin atılganı Stannis'i Demir Taht'ı almak için girmiş olduğu savaşta destekliyoruz. 10 dakikalık bir savaş sahnesinin sonunda fark ediyoruz ki kaskatı kesilmişiz!

Bence Game of Thrones gelmiş geçmiş en güzel dizidir ve izlerken geçirilecek zaman asla kaybedilmemiştir. İlerleyen günlerde tekrar birlikte olmak üzere. Umarım size ana hatlarıyla diziyi anlatabilmiş ve merağınızı dindirmişimdir.

0 yorum :

Yorum Gönder

ÜYE OLMADAN YORUM İÇİN YORUMLAMA BİÇİMİ YAZAN KISIMDAN ANONİM İ SEÇİP YORUM YAPINIZ

 
Copyright © 2013. Dizitiryakisi - All Rights Reserved